Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница Обедна дебеланка

Вита баница Обедна дебеланка

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Вита баница Обедна дебеланка
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
02/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Каква изкусителка е само тази баничка"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче, прясна
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • За плънката
  • краве сирене - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница с домашни кори разтворете маята във водата и я оставете да се активира.

Изсипете брашното в купа, добавете и солта. Направете кладенче и прибавете яйцата и маята. Разбъркайте леко и добавете оцета. Замесете тесто и го разделете на 7 топчици.

Намачкайте сиренето заедно с яйцето и олиото.

Разточете всяка топчица на кора (върху намазнена повърхност), добавете от плънката и навийте. Редете в добре намазнена тава. Да се получи вита баница.

Печете баницата със сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 мин.

Вита баница Обедна дебеланка - идеална и за закуска, и за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: