Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Веган вита баница

Веган вита баница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7364k1k3k10
Веган вита баница
Снимка: Рая Андонова
1 / 5
13/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Дори и веганите могат да се насладят на вкусна вита баничка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • тофу - 350 г
  • олио
  • растително мляко - 200 мл (използвах оризово)
  • газирана вода - 250 мл
  • сода - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се тофуто и се смесва с олио и сол, ако е необходима. В купа се разбъркват млякото и газираната вода със содата. Намазнява се тавата, в която ще се реди баницата.

Разстилат се корите и най-горната се намазва с малко олио. Слага се част от тофуто и се хваща заедно с долната (да са две) и се навива на руло. Слага се в тавата и това се прави и с останалите кори, като баницата се нарежда като охлювче.

Когато се подреди, отгоре равномерно се разпределя млякото с газираната вода. Оставя се настрана и се включва фурната да се загрее на 180 градуса, като през това време корите си поемат от течността.

Слага се да се пече, като първо за 10-тина минути само на долен реотан, а след това се включва и горният и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: