Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Обедна баница с чушки

Обедна баница с чушки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Обедна баница с чушки
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"За закуска или обяд, вкусната баница е вкусна по всяко време на денонощието"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. (зелени)
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • фъстъци - 40 г пържени
  • сол
  • извара - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • кори за баница - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме чушките, след което ги нарязваме на много малки кубченца. Загряваме 50 г от маслото (в дълбок тиган) и ги прехвърляме при него. Нарязваме на ситно и лука.

Него също изсипваме в тигана. Овкусяваме със сол и задушаваме 5-6 минути под капак.

След това добавяме изварата и предварително смлените фъстъци. Разбъркваме добре. Изсипваме и сметаната и отново разбъркваме. Задържаме на огъня за 2 мин. и снемаме от котлона.

Намасляваме добре правоъгълна тава за печене и подреждаме корите с плънката в нея по следния начин:

Взимаме една кора и слагаме от плънката в единия й край (по дължина).

Започваме да я навиваме на руло, а щом стигнем средата, разнасяме (отново по дължина) 1 с.л. кисело мляко и я донавиваме. Така оформена я поставяме в тавата. Процедурата се повтаря и с останалите кори.

След това разтопяваме останалите 50 г масло и намазваме (с помощта на четка) обилно с него подредената баница.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: