Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашна вита баница

Домашна вита баница

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Домашна вита баница
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 тава
"Домашна вита баница, която разчупване с удоволствие и хапваме с още по-голяма наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 купичка
  • извара - 2 купичка, или сирене
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • фиде - 1 гнездо
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре заедно с киселото мляко. След това се добавя содата, изварата или сиренето, разчепканото фиде.

Разбъркват се и постепенно се добавя брашното. Омесва се тесто и се оставя да втаса около 20 мин.

След това се меси наново и се разполага в намазнена тава с кръгообразни движения.

Намазва се с разтопено масло и се пече във фурна на 160 градуса за около 30-35 мин. След като бъде готова, се покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: