Начин на приготвяне
Ако са ви омръзнали пържените тиквички, ето една по-различна рецепта с тиквички.
Нарежете пилешките гърди на пилешки жулиени. Сложете ги в гевгир, посолете и набрашнете добре. Излишното брашно изтръскайте. Нарежете лука и тиквичката на дребно.
В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете първо лука и запържете за няколко минути, след което добавете тиквичката и продължете пърженето още 5 мин. Добавете набрашнените жулиени.
Запържете и тях за кратко, овкусете с черен пипер и излейте млякото. Захлупете съда и гответе ястието, докато месото омекне. За около 10 мин. е готово.
Отстранете тигана от котлона. Извадете, а соса пасирайте. Наредете месото в подходяща за сервиране чиния и полейте със соса. Става чудно пилешко в сос!
Да ви е сладко с Пилешки жулиени в млечен сос от тиквички!