Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени в млечен сос от тиквички

Пилешки жулиени в млечен сос от тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пилешки жулиени в млечен сос от тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Добър апетит с пилешките жулиени в млечен сос от тиквички"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • къри - по желание
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако са ви омръзнали пържените тиквички, ето една по-различна рецепта с тиквички.

Нарежете пилешките гърди на пилешки жулиени. Сложете ги в гевгир, посолете и набрашнете добре. Излишното брашно изтръскайте. Нарежете лука и тиквичката на дребно.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете първо лука и запържете за няколко минути, след което добавете тиквичката и продължете пърженето още 5 мин. Добавете набрашнените жулиени.

Запържете и тях за кратко, овкусете с черен пипер и излейте млякото. Захлупете съда и гответе ястието, докато месото омекне. За около 10 мин. е готово.

Отстранете тигана от котлона. Извадете, а соса пасирайте. Наредете месото в подходяща за сервиране чиния и полейте със соса. Става чудно пилешко в сос!

Да ви е сладко с Пилешки жулиени в млечен сос от тиквички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: