Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме и почистваме. Настъргваме ги на едро ренде, посоляваме и оставяме в гевгир да се оцедят.
След това ги прехвърляме в купа, добаваме яйцата, киселото мляко, бакпулвера, нарязания на ситно копър и брашното. Разбъркваме добре (ако е необходимо, добавете още брашно, трябва да се получи гъста каша).
В тиган нагорещяваме олио и с помощта на лъжица сипваме от сместа, като притискаме от горе. Пържим до златист цвят. Готовите зеленчукови кюфтета поставяме върху кухненска хартия.
Приготвяме си сос от кисело мляко, майонеза, пресования чесън, нарязания на ситно магданоз и черен пипер.
Подреждаме кюфтетата от тиквички в чиния с чесновия млечен сос и поднасяме.
Кюфтетата от тиквички с млечен сос са готови.
Ако обичаш да приготвяш тиквички под една или друга форма, опитай и другите ни предложения за руло от тиквички или тиквички по гръцки.
Коментари
Само че аз добавих доста повече брашно