Слепени сладки с бадемов крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Слепени сладки с бадемов крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Невероятно апетитни слепени сладки с бадемов крем - страхотни са за всеки повод"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г + за поръсване на плота
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - 1/2 кората
  • Бадемов крем
  • бадеми - 70 г сурови, белени
  • жълтъци - 2 бр.
  • ром - 1 капачка, около 10 г
  • захар - 70 г
  • краве масло - 50 г
  • есенция - 2 капки горчив или сладък бадем
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото разбийте яйцата със захарта и към тях сипете олиото и настържете жълтата част на кората от лимон.

Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и замесете гладко тесто. Ако е много меко, поръсете с още брашно.

Разточете върху леко набрашнен плот на кора с дебелина 3-4 мм и изрежете сладките с формичка - кръгла 4 см диаметър или друга по ваш избор.

Подредете в 2 тавички върху хартия за печене, като оставяте разстояние една от друга.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 15 минути всяка тава. Наглеждайте сладките и когато порозовеят по краищата, са готови. Ако много се препекат, ще станат твърди, затова не го допускайте.

След като извадите от фурната, оставете да изстиват и се заемете с бадемовия крем.

Разбийте на водна баня жълтъците със захарта при слаба температура. Добавете смлените на брашно бадеми, мекото масло, есенцията и рома. Разбивайте с телена бъркалка или миксер около 5 минути и след това оставете кремчето да изстине. Когато се охлади, ще се стегне.

Залепвайте сладките две по две с нежния бадемов крем и подредете слепените сладки върху поднос.

Да ви е сладко с тези уникални слепени сладки с бадемов крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: