Начин на приготвяне
За тестото разбийте яйцата със захарта и към тях сипете олиото и настържете жълтата част на кората от лимон.
Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и замесете гладко тесто. Ако е много меко, поръсете с още брашно.
Разточете върху леко набрашнен плот на кора с дебелина 3-4 мм и изрежете сладките с формичка - кръгла 4 см диаметър или друга по ваш избор.
Подредете в 2 тавички върху хартия за печене, като оставяте разстояние една от друга.
Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 15 минути всяка тава. Наглеждайте сладките и когато порозовеят по краищата, са готови. Ако много се препекат, ще станат твърди, затова не го допускайте.
След като извадите от фурната, оставете да изстиват и се заемете с бадемовия крем.
Разбийте на водна баня жълтъците със захарта при слаба температура. Добавете смлените на брашно бадеми, мекото масло, есенцията и рома. Разбивайте с телена бъркалка или миксер около 5 минути и след това оставете кремчето да изстине. Когато се охлади, ще се стегне.
Залепвайте сладките две по две с нежния бадемов крем и подредете слепените сладки върху поднос.
Да ви е сладко с тези уникални слепени сладки с бадемов крем!