Начин на приготвяне
Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.
Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.
Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.
Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Печете арменските сладки на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят.
Извадете арменските сладки от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за бели сладки или тези вкусни напукани сладки.
Коментари
Това е несериозно.....!!!
Само към модераторите-колко ли е трудно да се сложи един бутон- ПРИНТИРАЙ в тоя сайт? Само заради това го избягвам!
Вместо локум сложих твърдо желирано сладко от дюли, стана вълшебно.
Когато се сдобия с локум ще ги направя отново.