Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Морски дявол с каперси и див копър

Морски дявол с каперси и див копър

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Морски дявол с каперси и див копър
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
04/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хапвали ли сте морски дявол - ако не сте, да знаете, че това ще стане любимата ви риба, опитвайки я, приготвена по този начин"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 2 бр. опашки
  • каперси - 2 с.л.
  • маслини - 100 г залени
  • копър - 1 стрък див
  • салвия - 3 - 4 листенца
  • розе - 1 к.ч. или бяло вино
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морският дявол е дънна риба, вирееща в почти всички морета и океани. Има я и в Черно море.

Месото на рибата се оприличава по вкус на омара, затова може да се каже, че рибата е деликатес. Консумира се опашната част.

Загрейте в тиган кафяна чашка зехтин. Пуснете опашките и запържете за по 1-2 мин. на страна. Полейте с розе или чашка бяло вино.

Посолете, добавете в тигана клонче див копър, 2 с.л. мариновани каперси, 100 гр зелени маслини без костилките, няколко листа салвия, зърна черен пипер и скилидки чесън.

Захлупете тигана и гответе вкусната риба 10 мин. Няма нужда от дълго готвене, месото е много нежно.

Готовите опашки от морски дявол наредете в чиния, полейте със струйка зехтин и част от соса.

Сервирайте морския дявол с каперси и див копър със салата по желание.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: