Начин на приготвяне
Лукът и морковът, нарязани на кубчета, се задушават в малко мазнина. Към тях се добавят каймата, доматът (нарязан на ситно) и оризът.
Овкусяват се с черен пипер, сол, червен пипер и чубрица, заливат се с вода.
Гответе до сваряване на ориза, след което сместа се пълни в изчистени чушки.
Вкусните пълнени чушки се заливат с вода и се пекат на 180 градуса до готовност.
След това пригответе на апетитния бял сос за чушките с кайма.
Мазнината се загрява и към нея се добавя брашното. Като се пържи до златисто, се добавя 250 мл вода, в която може да се добави и част от соса на чушките.
Сместа се вари до сгъстяване. Жълтъка и киселото мляко се смесват и се добавят към соса, овкусява се със сол и черен пипер.
Вкусни пълнени чушки с кайма на фурна със сос - любими на всички у дома!