Начин на приготвяне
Каймата се овкусява с наситнен лук, моркови на дребни кубчета, ориз, сол, черен пипер, джоджен и магданоз. Добавя се и малко вода и се разбърква до хомогенност.
Чушките се почистват от семената. Доматите се почистват от капачето и с малка лъжичка се изгребват. Пълнежът им се нарязва на ситно и запазва.
Всяка чушка се напълва с пълнежа от каймата, също и доматите. Поставят се в тавичка, заливат се с отстранения пълнеж и се допълва с консервата домати.
Пълнените чушки се заливат със струйка зехтин, долива се и вода за готвене. Посолява се с люспи от морска сол, наръсва се с микс от зърна на черен пипер.
Пече се на 180 градуса за около 30 мин.
Пълнените чушки и домати с кайма на фурна са готови.
PS: Каймата никога предварително не я обработвам на котлон.