gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета магданозлия

Пилешки бутчета магданозлия

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494213k
Пилешки бутчета магданозлия1 / 2
09/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. около 1.6 - 2 кг
  • олио - 150 мл
  • брашно - 70 г
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 50 мл течна готварска
  • лимони - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 100 г, може и праз
  • магданоз - 6 - 7 връзки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете от всички страни добре почистените пилешки бутчета. Извадете ги и ги приберете на топло, а в същата мазнина запържете до златисто ситно нарязания лук. Добавете и нарязаните на кубчета моркови и запържете още 2-3 минути.

Върнете вътре запържените бутчета, добавете ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус и залейте с около 2 л вода.

Варете ястието на тих огън до омекване на месото. Разбъркайте киселото мляко с брашното, добавете прясно изцеден лимонов сок, сметаната и яйцето и застройте готовото ястие. Кипнете още веднъж, за не повече от 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: