Пълнени патладжани с кайма по турски

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
108
2k
407
188
06/07/2020
"Страхотни патладжани с кайма по турски - трябва да ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 064
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разполовяват. Меката част се нарязва на решетка. Поставят се в тава, посоляват се и се поливат със струйка зехтин.

Запичат се на 200 градуса до омекване.

С помощта на лъжица се издълбават патладжаните.

В тиган се задушават дребно нарязаният лук, чесън, морковът и чушката. Прибавя се каймата, която също се запържва.

Добавя се издълбаната част от патладжаните и накрая доматите. Готви се до извиране течността на доматите.

С тази смес се напълват патладжаните.

В касерола се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и след като леко се запържи, се добавя студеното прясно мляко.

Сосът се посолява и се прибавя и настърганият кашкавал.

С получения сос се заливат сочните пълнени патладжани.

Пълнените патладжани с кайма по турски се поставят във фурна на 190 градуса и се запичат за 30 минути.

Приятен апетит!

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар