Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани по турски

Пълнени патладжани по турски

Пълнени патладжани по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Има ли още някой, който не се е уверил, че става ли дума за пълнени патладжани, то те задължително трябва да са по турски"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 400 г
  • чушки - 1/2 зелена
  • чушки - 1/2 червена
  • доматена салца - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За бешамела
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - бучка
  • прясно мляко - 200 - 300 мл (в зависимост от желаната гъстота)
  • сол - щипка
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целите патладжани ги изпържете от четирите страни. Разрежете ги от едната страна и ги отворете. Сложете ги в тавичка за печене.

В тиган запържете главата лук и чушките. Добавете каймата и изпържете добре.

Направете бешамела, като запържите брашното в маслото и разредете с млякото.

Сложете сол и щипка индийско орехче. Напълнете патладжаните и отгоре сложете бешамела. Печете във фурната за около 30-40 мин.

Преди да изключите ръснете малко кашкавал и върнете пълнените патладжани за още 5-10 минути до златиста коричка.

Пълнените патладжани по турски са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: