Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки жулиени със сусам

Панирани пилешки жулиени със сусам

Панирани пилешки жулиени със сусам
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Пилешките жулиени са популярно предястие в много ресторанти. Крехки, обезкостени пилешки хапки със сусамови семенца..."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон
  • къри
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на жулиени.

Добавете му подправките и го оставете за половин час.

Разбийте яйцето в чиния. В друга смесете галетата със сусама, а в трета сложете само брашното.

Вземете едно парче и оваляйте първо в брашното, после в яйцето и последно в сместа от галетата и сусама.

Изпържете панираните хапки в тиган с олио до готовност.

Извадете пилешките филенца върху кухненска хартия.

Поднесете панираните пилешки жулиени със сусам топли с желаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: