Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Лимецов сладкиш с праскови

Лимецов сладкиш с праскови

Лимецов сладкиш с праскови
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добавяме праскови към лимецовия сладкиш и той става перфектен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 2 с.л. кафява
  • мед - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 2 щипки
  • олио - 2 с.л.
  • орехови ядки - 2 с.л. - смлени
  • брашно от лимец - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • мляко - 1/2 ч.ч. - прясно
  • фурми - 6 бр - натурални
  • праскови - 2 бр.
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, захарта и меда.

Добавяме млякото, ванилията, олиото, брашното, канелата и бакпулвера.

Разбъркваме добре и прибавяме орехите и нарязаните на дребно фурми.

Изсипваме сместа във формичка за печене.

Нарязваме прасковите на парчета и ги подреждаме отгоре.

Поръсваме вкусния плодов сладкиш с кафява захар.

Печем прасковения сладкиш на 200 градуса за 25 минути.

Хапвайте с удоволствие този лимецов сладкиш с праскови, може и в компанията на топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: