Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Когато маслото омекне се прибавя захарта.
Разбива се до побеляване с миксер на силна степен.
Жълтъците се разделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг.
Брашното се разбърква в бакпулвера и ванилията в отделна купа.
Жълтъците се прибавят един по един към маслото със захарта при продължително бъркане.
Прибавя се брашното и разбитите белтъци.
Сместа се разбърква до получаване на мехурчета.
Изсипва се в тавичка, намазана с масло и брашно.
Пече се в предварително загрята фурна 40 минути на 160 градуса.
След като се извади от тавичката, сладкишът се поръсва с пудра захар.
Неделният бърз лимецов сладкиш е готов.