Супа от коприва без ориз

Супа от коприва без ориз
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • олио - 70 мл
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • бирени пръчици - 100 г
  • фиде - 1 малка шепа
  • черен пипер
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, като се използва гевгир. Слага се във вода.

Завира се и се попарва, за да спре да пари. Отцежда се. Охлажда се и се нарязва.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.

Чушката се измива и почиства от семките. Нарязва се на лентички.

Картофите де обелват и измиват. Нарязват се на по-дребни кубчета.

Всички зеленчуци без копривата се слагат в тенджера. Добавя се олиото. Запържват се.

Добавя се и копривата малко да се запържи. Добавя се вода.

Бирените пръчици се нарязват на ситно и се добавят. Вари се до готовност на картофите.

Копривената супа се овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се фидето.

В купичка се разбива жълтъкът с малко оцет.

Прибавя се към супата постепенно, като се разбърква.

Супата от коприва без ориз се вари още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: