Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на желани форми или жулиени.
Запечете в тиган с малко мазнина. Добавете пилешкия бульон, нарязаните на ситно дюли и сока от тях, както и соевия сос.
Оставете да се задушава за 20 минути. Така пилето ще поеме ароматните вкусове и ще стане крехко. Извадете месото от тигана.
Добавете разбитото във вода царевично нишесте и варете, докато сосът се сгъсти. Върнете пилето в тигана. И гответе за още 2-3 минути.
Сложете нарязаните картофи в тенджера с леко подсолена вода и варете за 20-30 минути.
Когато са готови, извадете от тенджерата и поръсете с подправки на вкус.
При сервиране залейте обилно със соса и поднесете с гарнитура варени картофи.
Да ви е вкусно с тези плешки жулиени с дюли и варени картофи.