Начин на приготвяне
За този маслен сладкиш пресяваме брашното в купа и в него нарязваме маслото на парчета.
Добавяме солта и бакпулвера. Размачкваме с пръсти 1-2 минути, за да се получат трохи.
Добавяме захарта и ванилията, размесваме с ръце и изсипваме 2/3 от сместа във формичка за печене.
Заравняваме и подреждаме отгоре малините и предварително нарязаните праскови.
Към останалата смес добавяме яйцето и млякото, разбъркваме и заливаме отгоре.
Печем вкусния плодов сладкиш на 200 градуса в предварително загрята фурна около 25-30 минути.
Оставяме готовия сладкиш за 30-40 минути да се охлади, поръсваме с пудра захар, нарязваме масления сладкиш с праскови и малини на парчета и сервираме.