Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Обърнат прасковен сладкиш с рикота

Обърнат прасковен сладкиш с рикота

Обърнат прасковен сладкиш с рикота
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • йогурт - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. - разтопено
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • праскови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме рикотата, йогурта, ванилията, лимоновия сок и бакпулвера.

Накрая сипваме брашното и разбъркваме хубаво.

Нарязваме прасковите на тънки парчета и ги подреждаме на дъното на формичка за печене.

Отгоре изсипваме сместа и заглаждаме.

Загряваме фурната на 200 градуса и печем плодовия сладкиш около 20-25 минути.

Оставяме готовия сладкиш с праскови за 1-2 часа и след това го обръщаме в широка чиния.

Нашият летен сладкиш с праскови и рикота е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: