Начин на приготвяне
Бисквитите /може и светли; използвах Роден край/ смлях на ситно в кухненския робот. Ако не разполагате с такъв, може да ги сложите в плътен плик и да ги натрошите на дребно с чук или дебела точилка.
Прехвърлих ги в купа, добавих какаото и разбърках, за да се смесят добре.
В касерола сложих водата и захарта и загрях, докато се разтвори захарта. Щом течността се охлади, я добавих към бисквитите и какаото. Разбърках, докато се получи хомогенна смес. Прибрах в хладилника, докато приготвя бялата смес.
За бялата смес в купа сложих мекото масло, пудрата захар и кокосовите стърготини и разбърках с миксер.
Подготвих голямо парче фолио за свежо съхранение. Върху него разпределих на тънък пласт тъмната смес, като получи блат с размер 37х20 см. Срещнах малка трудност при разстилането, но след това се получи добре. Използвах малка шпатула за целта. Върху така образувания блат, разположих бялата смес, като я разпределих равномерно и притиснах леко.
След 5 минути почивка за блата го навих внимателно на сладко руло, като нямах проблем с отделянето от фолиото. Стегнах рулото добре и го увих допълнително в лист алуминиево фолио. Така бе по-устойчиво, когато го пренасях в хладилника.
Оставих вкусния сладък салам за една нощ в хладилника, но мисля, че и няколко часа ще бъдат достатъчни.
На сутринта внимателно отделих фолиото и разрязах на две по-малки рула.
Овалях бисквитените рула с кокос в смлените бадеми и разположих в чинията за сервиране.
Да ви е сладко!
Коментари