Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Бисквитено руло с кокос

Бисквитено руло с кокос

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4066286642
Бисквитено руло с кокос
Снимка: В кухнята с Бени
2 / 5
14/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Сладко бисквитено руло с кокос - любимо на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 250 г ронливи, чаени
  • какао - 2 с.л. /натурално/
  • вода - 110 мл
  • захар - 1 непълна ч.ч. /60 г. /нерафинирана тръстикова/
  • краве масло - 90 г меко
  • кокосови стърготини - 80 г
  • пудра захар - 60 г /равнява се на 1 непълна каф.ч./
  • бадеми - смлени или кокос за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите /може и светли; използвах Роден край/ смлях на ситно в кухненския робот. Ако не разполагате с такъв, може да ги сложите в плътен плик и да ги натрошите на дребно с чук или дебела точилка.

Прехвърлих ги в купа, добавих какаото и разбърках, за да се смесят добре.

В касерола сложих водата и захарта и загрях, докато се разтвори захарта. Щом течността се охлади, я добавих към бисквитите и какаото. Разбърках, докато се получи хомогенна смес. Прибрах в хладилника, докато приготвя бялата смес.

За бялата смес в купа сложих мекото масло, пудрата захар и кокосовите стърготини и разбърках с миксер.

Подготвих голямо парче фолио за свежо съхранение. Върху него разпределих на тънък пласт тъмната смес, като получи блат с размер 37х20 см. Срещнах малка трудност при разстилането, но след това се получи добре. Използвах малка шпатула за целта. Върху така образувания блат, разположих бялата смес, като я разпределих равномерно и притиснах леко.

След 5 минути почивка за блата го навих внимателно на сладко руло, като нямах проблем с отделянето от фолиото. Стегнах рулото добре и го увих допълнително в лист алуминиево фолио. Така бе по-устойчиво, когато го пренасях в хладилника.

Оставих вкусния сладък салам за една нощ в хладилника, но мисля, че и няколко часа ще бъдат достатъчни.

На сутринта внимателно отделих фолиото и разрязах на две по-малки рула.

Овалях бисквитените рула с кокос в смлените бадеми и разположих в чинията за сервиране.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христинка Колева
Христинка Колева
Разкошно руло!
14.07.2020 10:56
1