Сочна веган торта с кайсии

Сочна веган торта с кайсии
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сочна веган торта с кайсии - разрязваме и си облизваме пръстите"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно от лимец - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • кайсии - 4 бр. меки
  • олио - 3 с.л.
  • соево мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • За крема
  • соев йогурт - 300 г подсладен /може и с вкус на кайсия/
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • кайсии - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За украса
  • кайсии - 3 бр.
  • кокосови стърготини - 1 пакетче оцветени в жълто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме четирите кайсии от костилките и ги пасираме.

Добавяме олиото, лимонената кора, бакпулвера, сиропа от агаве и соевото мляко и разбъркваме.

Накрая добавяме брашното на порции, като постоянно бъркаме.

Разпределяме сместа в 2 еднакви кръгли тавички, които предварително сме застлали с хартия за печене.

Печем около 30 минути на 180 градуса.

Оставяме блатовете да се охладят и отстраняваме хартията.

За крема смесваме соевия йогурт със сиропа от агаве и ванилията.

Нарязваме кайсиите на много дребни парченца и ги добавяме.

Поставяме първия блат в широка чиния и го намазваме с половината йогурт крем.

Отгоре поставяме втория блат и намазваме с останалия крем. Украсяваме с резенчета кайсии по периферията на веган тортата и отстрани до тях поръсваме с кокосови стърготини.

Оставяме сочната веган торта с кайсии за 1-2 часа в хладилника да се стегне и след това е готова за похапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: