Начин на приготвяне
Почистваме четирите кайсии от костилките и ги пасираме.
Добавяме олиото, лимонената кора, бакпулвера, сиропа от агаве и соевото мляко и разбъркваме.
Накрая добавяме брашното на порции, като постоянно бъркаме.
Разпределяме сместа в 2 еднакви кръгли тавички, които предварително сме застлали с хартия за печене.
Печем около 30 минути на 180 градуса.
Оставяме блатовете да се охладят и отстраняваме хартията.
За крема смесваме соевия йогурт със сиропа от агаве и ванилията.
Нарязваме кайсиите на много дребни парченца и ги добавяме.
Поставяме първия блат в широка чиния и го намазваме с половината йогурт крем.
Отгоре поставяме втория блат и намазваме с останалия крем. Украсяваме с резенчета кайсии по периферията на веган тортата и отстрани до тях поръсваме с кокосови стърготини.
Оставяме сочната веган торта с кайсии за 1-2 часа в хладилника да се стегне и след това е готова за похапване.