Начин на приготвяне
Първо, сваряваме за около 10-15 минути пшеничния булгур (1/2 ч.ч.) в съотношение 1:3 в 1 и ½ ч.ч. вода, подправен с ½ ч.л. хималайска сол.
След като зрънцето е сварено, дръпваме тенджерката от котлона и оставяме да изстине. В случай че има излишна водичка, го разстиламе в средно голяма тавичка, за да изпръхне.
През това време в дълбока купа, удобна за разбъркване, сипваме свежите зеленчуци, нарязани на ситно: 1 голяма свежа краставица, 5 средно големи домата, 2-3 стръка пресен лук с главичките, 3-5 стръка пресен джоджен, листенца тученица от 1 връзка свежи стръкове и 1 връзка магданоз – без дръжките.
Сипваме изстиналия булгур към салатата и подправяме на вкус с овкусяващите съставки: фино смляна хималайска сол, прясно изцеден лимонов сок, студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло шарлан и оцет Балсамико – бяла балсамова подправка за салати.
Разбъркваме със салатна бъркалка и сипваме салатата Табуле по порциите.
Поднасяме свежата лятна салата Табуле с булгур, краставица и тученица, леко охладена за обяд – лека и засищаща лятна салата.
Чудно Вкусно!