Начин на приготвяне
Накисваме в топла до вряла вода булгура за около 20 минути. Този, който ние бяхме купили, е от арабски магазин - доста по-дребен от този, които сте свикнали да откривате в магазина. Не се вари, а само се накисва. Това го прави много лесен и удобен за използване.
Измиваме добре магданоза, подсушаваме го, отстраняваме дръжките и го нарязваме на ситно. Слагаме го в купа.
Нарязваме доматите на кубчета. Избирайте твърди домати, тъй като розовите са много воднисти и ще пуснат твърде много сок в салатата.
Накрая добавете зехтина, прясно изстискания лимонов сок, сумака, булгура и разбъркайте.
Поднасяте охладена! Табулето може да се консумира и на следващия ден, като вкусът е страхотен.
Арабската салата Табуле с булгур е много полезна.