Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на фурна по унгарски

Скумрия на фурна по унгарски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Скумрия на фурна по унгарски
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добър апетит със скумрия на фурна по унгарски"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимон - ½ бр.
  • галета - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 бр. на зърна
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от вътрешностите, главата, хрилете, перките и опашката, измива се в обилна студена вода, нарязва се на филии с дебелина около 2 см.

Наръсва се с лимонов сол и черен пипер и се потапя в галета, след което се поставя в тава.

Приготвя се сос от сока на доматите, лимона, бялото вино и се залива рибата.

Прибавя се мазнината, дафиновият лист, скилидките чесън и лютата чушка .

Скумрията с доматен сос се пече в умерена фурна до омекване на печената риба.

Скумрията на фурна по унгарски се поднася с гарнитура от варени картофи или салата според сезона и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: