Начин на приготвяне
Хрупкави веган кантучини с какао и лешници, които можем да приготвим лесно в няколко стъпки.
1. Накисваме чиа в топла вода за няколко минутки, за да набъбне.
2. Разбъркваме кафявата кристална захар с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), за да се разтопят кристалчетатата.
Добавяме ги към вече набъбналата чиа.
3. Към сладката смес в купата прибавяме и останалите продукти – какао, сода, ванилия, хималайска сол.
4. Сгъстяваме с пълнозърнесто брашно, до получаване на лепнещо тесто, отлепящо се от стеничките на купата при разбъркване. За да поеме нужното количество брашно, може да доомесим накрая с ръка. Накрая прибавяме и натрошените лешници.
5. Намазваме дланите си с шарлан и оформяме тестото в продълговата форма (като издължено хлебче, тип франзела). Поставяме го в тавичка върху хартия за печене и го сплескваме, така че да е с височина около 3 см.
6. Печем на 180 градуса за около 30 минутки, докато се втвърди и не е много меко, за да можем да го нарежем.
7. Като извадим сладкото тесто от фурната, я изключваме. Оставяме го за няколко минутки да се стегне и втвърди, за да не се начупва при рязането. След това нарязваме на резенчета с дебелина около 1.5 - 2 см.
8. Подреждаме италианските бишкоти легнали в тавата с хартията.
Включваме фурната и ги доизпичаме Кантучините на същите градуси за още 5-10 минутки. Внимаваме да не се препекат.
9. Като ги извадим, ги оставяме да изстинат и след това ги съхраняваме в кутия.
Веган какаовите кантучини с лешници са готови!
Хрупкави сладки италиански бишкоти – любими на малки и големи!
Чудно Вкусно!