Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кантучини»Веган какаови кантучини с лешници

Веган какаови кантучини с лешници

Веган какаови кантучини с лешници
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Насладете се на италианските бишкоти, които всички обожават"

Необходими Продукти

  • чиа - 3 с.л.
  • вода - 10 с.л. топла
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • шарлан - 3 с.л. (слънчогледово масло)
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • хималайска сол - 1 щипка
  • пълнозърнесто брашно - около 2/3 ч.ч.
  • лешници - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хрупкави веган кантучини с какао и лешници, които можем да приготвим лесно в няколко стъпки.

1. Накисваме чиа в топла вода за няколко минутки, за да набъбне.

2. Разбъркваме кафявата кристална захар с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), за да се разтопят кристалчетатата.

Добавяме ги към вече набъбналата чиа.

3. Към сладката смес в купата прибавяме и останалите продукти – какао, сода, ванилия, хималайска сол.

4. Сгъстяваме с пълнозърнесто брашно, до получаване на лепнещо тесто, отлепящо се от стеничките на купата при разбъркване. За да поеме нужното количество брашно, може да доомесим накрая с ръка. Накрая прибавяме и натрошените лешници.

5. Намазваме дланите си с шарлан и оформяме тестото в продълговата форма (като издължено хлебче, тип франзела). Поставяме го в тавичка върху хартия за печене и го сплескваме, така че да е с височина около 3 см.

6. Печем на 180 градуса за около 30 минутки, докато се втвърди и не е много меко, за да можем да го нарежем.

7. Като извадим сладкото тесто от фурната, я изключваме. Оставяме го за няколко минутки да се стегне и втвърди, за да не се начупва при рязането. След това нарязваме на резенчета с дебелина около 1.5 - 2 см.

8. Подреждаме италианските бишкоти легнали в тавата с хартията.

Включваме фурната и ги доизпичаме Кантучините на същите градуси за още 5-10 минутки. Внимаваме да не се препекат.

9. Като ги извадим, ги оставяме да изстинат и след това ги съхраняваме в кутия.

Веган какаовите кантучини с лешници са готови!

Хрупкави сладки италиански бишкоти – любими на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: