Начин на приготвяне
Пригответе мидите: остържете мидите и измийте под течаща вода. Изсипете ги в тиган, добавете 1/2 чаша бяло вино, покрийте с капака и оставете да се отвори на среден огън. Запазете някои миди с черупката, а всички останали почистете. Филтрирайте течността за готвене.
Почистете праза. Разрежете наполовина, измийте под течаща вода, за да премахнете всички следи от пръст: изсушете и нарежете.
В тенджера запържете праза за няколко минути с олио и лют пипер. Деглазирайте с останалото бяло вино, добавете мидите, и скаридите (размразени )1/2 чаша филтрирана течност, домат (нарязан на кубчета) и продължете да готвите на слаб огън за около 10 минути. (ако трябва коригирайте солта)
Междувременно сварете спагетите в подсолена вода. Добавете сметаната към мидите и скаридите, гответе няколко минути и изключете котлона. Изцедете тестените изделия в тигана, добавете магданоза и разбъркайте. Сервирайте на масата горещи спагетите с морски дарове .
Добър апетит с Пастата Фрути ди маре с френски сос - чудесни спагети с миди!