Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата фрути ди маре

Фритата фрути ди маре

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Фритата фрути ди маре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 175 г
  • целина - 1 стрък
  • гъби - 85 г
  • зелен фасул - 55 г
  • яйца - 4 бр.
  • маскарпоне - 85 г
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • босилек - 1 с.л.
  • риба тон - 200 г от консерва
  • скариди - 120 г сварени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина в тиган и запържете лука. Добавете нарязаните тиквички, целина, гъби и зелен фасул.

Задушете за 8-10 минути. Разбийте яйцата с маскарпонето, мащерката, босилека, овкусете със сол и черен пипер.

Добавете рибата тон към сместа с тиквичките, а накрая добавете и скаридите.

Сипете отгоре яйчената смес и гответе 5 минути. Сложете фритатата под грил и запечете, докато покафенее леко. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: