Начин на приготвяне
Сварете пастата във вряща и подсолена вода, така че да е al dente, тоест така че да не е напълно сварена, а малко твърда в средата.
Сложете мидите в загрят тиган, сложете зехтина, а след това и гъбите, след това добавете размразените скариди, за да се запържи всичко заедно, защото не е нужно да се задушават дълго време.
Когато гъбите и скаридите се запържат, добавете бялото вино, отстранете мидите, които трябваше да бъдат отворени предварително, защото това означава, че са готови (за по-лесно и по-приятно сервиране в чиния), а когато виното заври малко, добавете заквасената сметана за готвене, така че всичко да се комбинира заедно, сезонът и кремообразният сос е готов.
Сложете талиателите, които преди това сме сварили, и разбъркайте всичко заедно.
Сервирайте перфектната кремообразна паста Маре Монти в дълбока чиния и украсете с готови миди и чери домати.