Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Маре Монти

Паста Маре Монти

SlavicaSlavica
Новак
113
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Паста Маре Монти
Снимка: Slavica
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Перлата на Средиземноморието на масата ви - приятно!"

Необходими Продукти

  • талиатели - 100 г
  • гъби - 200 г
  • скариди - 100 г
  • черупки - 4 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • заквасена сметана - 200 мл
  • вегета
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата във вряща и подсолена вода, така че да е al dente, тоест така че да не е напълно сварена, а малко твърда в средата.

Сложете мидите в загрят тиган, сложете зехтина, а след това и гъбите, след това добавете размразените скариди, за да се запържи всичко заедно, защото не е нужно да се задушават дълго време.

Когато гъбите и скаридите се запържат, добавете бялото вино, отстранете мидите, които трябваше да бъдат отворени предварително, защото това означава, че са готови (за по-лесно и по-приятно сервиране в чиния), а когато виното заври малко, добавете заквасената сметана за готвене, така че всичко да се комбинира заедно, сезонът и кремообразният сос е готов.

Сложете талиателите, които преди това сме сварили, и разбъркайте всичко заедно.

Сервирайте перфектната кремообразна паста Маре Монти в дълбока чиния и украсете с готови миди и чери домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: