Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Сос Суго ди помодоро

Сос Суго ди помодоро

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Сос Суго ди помодоро1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
"Паста, месо или зеленчуци, всичко може да подправите с този сос"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • босилек - 1 с.л., на ситно
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в зехтина до златисто. Доматите се попарват, обелват се и се режат ситно. Добавят се при лука и чесъна.

Овкусява се със солта, черния пипер, поръсва се със захарта и се готви на тих огън около 40 мин.

Прибавят се зелените подправки и се вари още 15 мин.

Доматеният сос се пасира, връща се на огъня да заври и се отстранява от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: