Начин на приготвяне
Във вряща вода с малко сол се сваряват макароните за 8-10 минути, отцеждаме добре.
Измити тиквички се нарязват на ситно, на два пъти се мелят в чопър на ситно.
В тиган се загрява олио, запържва се бекон, нарязан на кубчета.
Добавят се смлени тиквички и след 3-4 минути сипваме 150 гореща вода, разбърква се и овкусяваме със малко сол, черен пипер, босилек и смлени бадеми.
Готви се за кратко, докато омекнат, добавяме отцедените макарони и разбъркваме.
Ако е много гъсто, добавете още малко вода или черпак от водата, където са се варили.
След 2-3 минути са готови. Сервираме макарони от елда и царевица с тиквички и бекон поръсени с настърган кашкавал.
Вкусно и здравословно по рецепта на Джейми Оливър.