Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони от елда и царевица с тиквички и бекон

Макарони от елда и царевица с тиквички и бекон

Макарони от елда и царевица с тиквички и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • макарони - 150 г от елда и царевица
  • тиквички - 2 средно големи
  • олио - 3 с.л.
  • бадеми - 1 с.л. смлени
  • кашкавал - 60 г за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • бекон - 3 ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода с малко сол се сваряват макароните за 8-10 минути, отцеждаме добре.

Измити тиквички се нарязват на ситно, на два пъти се мелят в чопър на ситно.

В тиган се загрява олио, запържва се бекон, нарязан на кубчета.

Добавят се смлени тиквички и след 3-4 минути сипваме 150 гореща вода, разбърква се и овкусяваме със малко сол, черен пипер, босилек и смлени бадеми.

Готви се за кратко, докато омекнат, добавяме отцедените макарони и разбъркваме.

Ако е много гъсто, добавете още малко вода или черпак от водата, където са се варили.

След 2-3 минути са готови. Сервираме макарони от елда и царевица с тиквички и бекон поръсени с настърган кашкавал.

Вкусно и здравословно по рецепта на Джейми Оливър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: