Начин на приготвяне
Чушките се измиват и подсушават. Отстраняват се дръжката и семките, след което се изпичат равномерно от всички страни.
Печените чушки се белят и се оставят настрани.
В една дълбока чиния се разбиват яйцата, като се подправят със сол и пипер меланж.
В друга дълбока чиния се смесват двете брашна и се разбъркват добре.
В тиган се сипва олио и се слага на котлона. Взима се една чушка и се потапя първо в брашната, после в яйцата, после отново в брашно и се слага в тигана да се панира от двете страни. Това се повтаря със всички вкусни панирани чушки.
Следва приготвянето на соса. Взима се уок тиган и се слага на средна степен на котлона с малко олио. В него се сипват предварително обелените и настъргани домати, следва да се подправят със сол, захар, нарязаният чесън и пресните подправки. Слага се капак, за да се задуши и овкуси сосът.
Преди да стане готов, се добавя брашното и се разбърква сосът с помощта на телена бъркалка.
Готовите чушки с доматен сос се изсипват в тавичка.
Чушки пане в доматен сос се поднасят топли.