Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки пане в доматен сос

Чушки пане в доматен сос

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Чушки пане в доматен сос
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добър апетит с апетитните чушки пане в доматен сос"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 8 бр.
  • сол
  • царевично брашно - 70 г
  • брашно - 70 г пшенично
  • пипер меланж
  • яйца - 2бр.
  • мазнина - олио за пърженe
  • За соса
  • домати - 600 мл белени и настъргани
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - пресен стрък
  • розмарин - пресен стрък
  • дафинов лист - 1 листо пресен
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л. пшенично
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и подсушават. Отстраняват се дръжката и семките, след което се изпичат равномерно от всички страни.

Печените чушки се белят и се оставят настрани.

В една дълбока чиния се разбиват яйцата, като се подправят със сол и пипер меланж.

В друга дълбока чиния се смесват двете брашна и се разбъркват добре.

В тиган се сипва олио и се слага на котлона. Взима се една чушка и се потапя първо в брашната, после в яйцата, после отново в брашно и се слага в тигана да се панира от двете страни. Това се повтаря със всички вкусни панирани чушки.

Следва приготвянето на соса. Взима се уок тиган и се слага на средна степен на котлона с малко олио. В него се сипват предварително обелените и настъргани домати, следва да се подправят със сол, захар, нарязаният чесън и пресните подправки. Слага се капак, за да се задуши и овкуси сосът.

Преди да стане готов, се добавя брашното и се разбърква сосът с помощта на телена бъркалка.

Готовите чушки с доматен сос се изсипват в тавичка.

Чушки пане в доматен сос се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: