Начин на приготвяне
Пуснете доматите за кратко във вряща вода, след това ги обелете и нарежете на едро.
Почистете и накълцайте лука и чесъна. Сложете ги да се запържат в зехтина с малко сол. Когато са почти готови, добавете доматите, още сол, захарта и черния пипер. Бъркайте 8-10 минути и пасирайте.
Варете доматения сос още 20 минути на слаб огън под капак.
Обелете и почистете от семките печените чушки. Те не трябва да са твърде големи, нито прекалено малки.
Разбийте двете яйца и към тях натрошете сиренето. Счукайте скилидката чесън и разбъркайте към плънката.
С малка лъжичка напълнете чушките с приготвената плънка, оваляйте всяка в брашно, след това в третото яйце - разбито, и изпържете до златисто в загрятото на умерен огън олио.
По желание може да направите и по-дебела панировка със хрупкав завършек. За целта след яйцето оваляйте чушките бюрек и с галета.
Поднесете топли върху доматения сос и поръсени с пресен, накълцан магданоз.
Тези чушки бюрек са класика, на която никой не може да устои и присъства на всяка българска трапеза като мезе, предястие или основно ястие - в зависимост от случая.
Добър апетит с тези вкусни чушки бюрек с доматен сос!