Начин на приготвяне
За кюфтетата:
В тенджерка сваряваме ориза и с помощта на гевгир го изцеждаме и изстудяваме със студена вода, след което го изсипваме в купа.
Добавяме каймата, нарязания на дребно лук и подправките, и омесваме хубаво с ръка. След което оформяме кръгли кюфтета и ги овалваме в брашно, и нареждаме в тава.
В тенджера слагаме около 7-8 чаши вода, щом заври пускаме внимателно със супена лъжица кюфтетата вътре, за да се сварят за около 5-10 минути, след което ги изваждаме.
За соса:
В тиган нарязваме лука на малки кубчета, добавяме олиото и запържваме. Щом е готов лукът, добавяме обеления и настърган домат и червения пипер.
Позапържваме малко и започваме да добавяме брашното, като не спираме да бъркаме, а и същевременно добавяме и гореща вода.
Правим средно гъст сос, който щом е готов, го махаме и добавяме кюфтенцата вътре в него.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези многократно изпитани кюфтенца с доматен сос или класическите ни кюфтета по чирпански.