Начин на приготвяне
За този шоколадов сладкиш смиламе бисквитите в блендер.
Добавяме маслото, какаото, пудрата захар, цитрусовите корички, смлените орехи и ромовата еснция.
Разбиваме сметаната. Разтопяваме шоколада и го добавяме към нея.
Разбиваме още малко и добавяме 1 ч.ч. от този крем към бисквитената смес.
Останалия сметанов крем прибираме в хладилника за по-късно.
Разбъркваме бисквитената смес и я разпределяме в правоъгълна формичка, покрита с прозрачно фолио.
Прибираме в хладилника за 3-4 часа. След това обръщаме внимателно в чиния и отстраняваме фолиото.
Намазваме пастичките с отделения сметанов крем, декорираме с шоколадов топинг, нарязваме и сервираме шоколадовия десерт без печене.