Начин на приготвяне
Патешкото бутче се слага да се вари с дафиновите листа, розмарина и малко черен пипер на тих огън за ок. 30-40 мин.
Ако имате възможност, ползвайте месо от домаша патка - мазнината, която притежава е много вкусна и изобщо не е необходимо да използвате каквато и да било друга мазнина, дори е забранено.
През това време картофите и морковите се почистват и се нарязват на малки кубчета. Лукът се реже на кубчета. Чесънът се реже на тънки филийки.
Когато месото е сварено, го изваждам в чиния и го оставям на страна да изстине. В същия бульон слагам да се варят зеленчуците.
Обезкостявам месото, режа на ситно и връщам в тенджерата. Кокалчетата също връщам да врят в супата, тъй като придават невероятен вкус и аромат на бульона.
Прибавям фидето, пестото и сол на вкус (не прекалявайте, тъй като пестото е достатъчно солено).
Варим до пълното сваряване на зеленчуците.
Махаме кокалите, които вече са дали всичко от себе си и сме готови да сервираме обяда.
Добър апетит!