Начин на приготвяне
Измиваме маншоните. Слагаме ги във вода и посоляваме. След като се свари месото прецеждаме бульона. Месото го слагаме в купа и го накъсваме. Прецеденият бульон слагаме в дълбока тенджера на котлона.
По преценка можем да сложим 2 с.л олио, въпреки че бульонът е достатъчно вкусен и мазен. Почистваме моркова и го нарязваме. Слагаме моркова вътре. Пипера го нарязваме на дребно и го слагаме също вътре.
Домата обелваме и нарязваме. Добавяме го заедно с целината. Почистваме лука и 1 скилидка чесън. Нарязваме на дребно лука, а скилидката на много дребно, колкото за аромат.
Оставяме супата да ври. Овкусяваме на сол и черен пипер. Обелваме и измиваме картофите, после ги нарязваме на малки кубчета.
Към края на варенето на супата ги слагаме, заедно с накъсаното патешко месо. Когато стане почти готова слагаме и фидето с нарязан на дребно магданоз.Варим до готовност.
Коментари