Патешка супа с фасул

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k18k12
Патешка супа с фасул
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
108 мин.
Порции
6
"Патешката супа се яде гореща - да стопли душата и да донесе истинска наслада на сетивата"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г едър, сварен, бял
  • патешки маншони - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр. голям
  • пащърнак - 1 корен
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • кориандър - 2 - 3 стръка
  • целина - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с обилно количество вода измитите предварително патешки маншони, почистените и разполовени морков, пащърнак, 2-та стръка целина, половината пресен лук, магданоз и кориандър. Сложете черния пипер и варете 1 час на умерен огън.

Извадете, обезкостете и нарежете патешкото месо, а бульона прецедете. От зеленчуците в него запазете само моркова и пащърнака, които нарежете на малки кубчета.

В блендер смелете останалия лук, чесъна и третия стрък целина. Запържете в малко олио. Не използваме много мазнина, защото патешкият бульон от варенето на маншоните става доста мазничък от отделената патешка мас.

Но това е полезна и чиста мазнина, която освен това придава невероятен вкус на патешката супа.

Към запържените смлени зеленчуци добавете доматения сос и налейте бульона. Хубаво е той да е поне 2.5-3 л, но ако се е редуцирал при варенето, го разредете с малко вода и сложете зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Когато кипне, прибавете нарязаните зеленчуци и месото, а след 10 минути и едрия сварен фасул, джоджен и останалия магданоз и кориандър - накълцани.

Варете още 10-15 минути, дръпнете от огъня и оставете леко да спадне температурата.

За застройката разбийте двата жълтъка с малко вода, сол и оцета. Сложете два-три черпака от бульона, за да темперирате и излейте обратно в супата на тънка струйка.

Разбъркайте добре и поднесете гореща.

Добър апетит с тази ароматна и вкусна супа с патешко месо и фасул!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: