Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Сицилиански доматен сос за паста

Сицилиански доматен сос за паста

Сицилиански доматен сос за паста
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Прочутият сицилиански доматен сос, с който може да направите чудеса в кухнята"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • доматена салца - 200 г (или доматен пържен сос)
  • маслини - 8 бр.
  • аншоа - 8 бр. консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • зехтин
  • босилек
  • каперси - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чесъна и го нарежете на филийки.

Сложете го в тигана със зехтина и запържете за кратко. Добавете лука, нарязан на едро, и изчакайте да промени цвета си.

Сложете маслините, аншоата и каперсите. Щом аншоата се разтопи, добавете доматения сос и поправките.

Варете соса за спагети за 10-тина минути, изключете и сервирайте.

Сицилианският доматен сос за паста е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: