Пиле с естрагон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Пиле с естрагон1 / 2
12/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.4 кг
  • масло - 60 г
  • брашно - 40 г
  • мляко - 300 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • естрагон - 1 с.л. пресен + листа пресен
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме с ножа естрагона и го разбъркваме с около 20 грама масло. С получената смес напълваме пилето. Поставяме го в дълбока тенджера, заливаме го с вряла вода и го слагаме на котлона. Прибавяме и ситно нарязаните зеленчуци, овкусяваме със сол и черен пипер и задuшаваме на тих огън до готовност.

Загряваме остатъка от маслото, добавяме брашното и приготвяме светла запръжка, която разреждаме с млякото и около 100 мл бульон от варенето. Сипваме при пилето и варим около 15 минути на тих огън.

Прехвърляме пилето със соса в тава, добавяме свежи листа естрагон и запичаме до апетитна коричка.

Поднасяме пилето поръсено с пресен магданоз и гарнитура задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: