Начин на приготвяне
Наситняваме с ножа естрагона и го разбъркваме с около 20 грама масло. С получената смес напълваме пилето. Поставяме го в дълбока тенджера, заливаме го с вряла вода и го слагаме на котлона. Прибавяме и ситно нарязаните зеленчуци, овкусяваме със сол и черен пипер и задuшаваме на тих огън до готовност.
Загряваме остатъка от маслото, добавяме брашното и приготвяме светла запръжка, която разреждаме с млякото и около 100 мл бульон от варенето. Сипваме при пилето и варим около 15 минути на тих огън.
Прехвърляме пилето със соса в тава, добавяме свежи листа естрагон и запичаме до апетитна коричка.
Поднасяме пилето поръсено с пресен магданоз и гарнитура задушен ориз.