Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с пилешко

Пастицио с пилешко

Пастицио с пилешко
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
22/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Насладете се на прекрасната рецепта за пастицио с пилешко и се пригответе за куп комплименти"

Необходими Продукти

  • макарони - 1/2 пакет
  • пилешко филе - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипка
  • къри - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 1 щипка - сушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
  • яйца - 2 бр.
  • моцарела - 100 г - настъргана
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните и ги отцеждаме.

Счукваме чесъна и го задушаваме в дълбок тиган със зехтина за 1 минута.

Нарязваме пилешкото на дребно и го добавяме в тигана. Задушаваме 4-5 минути.

Обелваме доматите, нарязваме ги и ги сипваме при пилешкото.

Добавяме и доматеното пюре. Готвим до сгъстяване. Добавяме черния пипер, посоляваме, кърито и босилека, разбъркваме и отместваме.

Разпределяме макароните в намаслена тавичка и заравняваме.

Отгоре изсипваме сместа с пилешкото.

Разбиваме яйцата, добавяме моцарелата, киселото мляко, малко сол и заливаме пастицио с пилешко равномерно.

Печем пастициото на 200 градуса 25 минути.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: