Начин на приготвяне
Сваряваме макароните и ги отцеждаме.
Счукваме чесъна и го задушаваме в дълбок тиган със зехтина за 1 минута.
Нарязваме пилешкото на дребно и го добавяме в тигана. Задушаваме 4-5 минути.
Обелваме доматите, нарязваме ги и ги сипваме при пилешкото.
Добавяме и доматеното пюре. Готвим до сгъстяване. Добавяме черния пипер, посоляваме, кърито и босилека, разбъркваме и отместваме.
Разпределяме макароните в намаслена тавичка и заравняваме.
Отгоре изсипваме сместа с пилешкото.
Разбиваме яйцата, добавяме моцарелата, киселото мляко, малко сол и заливаме пастицио с пилешко равномерно.
Печем пастициото на 200 градуса 25 минути.
Сервираме веднага.