Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните, тиквичките и доматите на кубчета, лука и чесъна на ситно.
В голям тиган задушете лука и чесъна за кратко, прибавете патладжаните и задушавайте 10 минути.
След това добавете тиквичките, доматите и подправките, похлупете и оставете да се готви на умерен огън.
През това време сварете пастата ал денте в леко подсолена вода, отцедете и я сипете в дълбока тавичка за печене.
Върху пастата изсипете задушените зеленчуци и леко разбъркайте.
Отгоре разпределете равномерно киселото мляко, моцарелата и кашкавала.
Печете пастициото в предварително загрята на 190°C фурна за 20-30 минути до получаването на златист цвят.
Оставете да се охлади за 10-15 минути и сервирайте.
Вегетарианското гръцко пастицио е много вкусно.