Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Вегетарианско гръцко Пастицио

Вегетарианско гръцко Пастицио

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Вегетарианско гръцко Пастицио
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вегетарианско гръцко Пастицио си заслужава всяка хапка"

Необходими Продукти

  • паста - 100 г пене
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • моцарела - 70 г настъргана
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, тиквичките и доматите на кубчета, лука и чесъна на ситно.

В голям тиган задушете лука и чесъна за кратко, прибавете патладжаните и задушавайте 10 минути.

След това добавете тиквичките, доматите и подправките, похлупете и оставете да се готви на умерен огън.

През това време сварете пастата ал денте в леко подсолена вода, отцедете и я сипете в дълбока тавичка за печене.

Върху пастата изсипете задушените зеленчуци и леко разбъркайте.

Отгоре разпределете равномерно киселото мляко, моцарелата и кашкавала.

Печете пастициото в предварително загрята на 190°C фурна за 20-30 минути до получаването на златист цвят.

Оставете да се охлади за 10-15 минути и сервирайте.

Вегетарианското гръцко пастицио е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: