Начин на приготвяне
Подготвяме си сместа за палачинките, като разбиваме яйцата в купа със содата и солта. Добавяме прясното мляко и разбъркваме.
Добавяме си постепенно брашното, като разбиваме добре с тел, да не стане на бучки.
Загряваме си тигана и изпичаме вкусни палачинки.
След като приключим с палачинките, си приготвяме плънката за нашите пролетни рулца. Нарязваме си на ситно лука и гъбите. Настъргваме моркова и нарязваме зелето на ситно. В една купа ги смесваме, осоляваме и намачкваме.
Загряваме мазнина в по-дълбок тиган. Запържваме лука за кратко. Добавяме каймата, трябва да се раздроби добре, да не остане на парчета.
След като се е запържила добре, добавяме гъбите и зелето с моркови. Задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Добавяме пикантината, черния пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре. Добавяме накрая пресния магданоз.
Оставяме плънката да се охлади. Взимаме една палачинка, слагаме от плънката в горната част, разстиламе и завиваме палачинката на руло. Нареждаме готовите рулца от палачинки в тавичка. Поръсваме ги с настъргания кашкавал. Печем в предварително загрята фурна, до запичане на кашкавала.
Готови сме с нашата импровизирана рецепта за Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци.