Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Вкусни Пролетни Рулца с Кайма

Вкусни Пролетни Рулца с Кайма

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Вкусни Пролетни Рулца с Кайма
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
32

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • кайма - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 3 големи
  • лук - 2 глави
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите настържете на ситно на рендето. Лука почистете и нарежете на ситно. В голяма тава или купа сложете каймата и прибавете морковите и лука. Разбъркайте добре, най-удобно е с ръце. Добавете и 2 яйца към каймата и отново разбъркайте. Накрая прибавете подправките, като внимавате със солта, защото каймата може да е солена.

Корите за баница срежете на ширина. В единия край сложете от плънката с каймата и завийте крайчетата навътре, така че завитото рулце да е затворено от всички страни и да не може да излезе от плънката, докато се пекат или пържат. Отгоре ги намажете с разбито яйце.

Ако решите да печете рулцата, ги наредете в предварително намазана с малко олио тавичка и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се, докато се зачервят.

Ако искате да ги изпържите, загрейте мазнина на котлона в дълбок тиган.

Рулцата при пърженето трябва да плуват в олиото. Когато се зачервят, са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: