Начин на приготвяне
Морковите настържете на ситно на рендето. Лука почистете и нарежете на ситно. В голяма тава или купа сложете каймата и прибавете морковите и лука. Разбъркайте добре, най-удобно е с ръце. Добавете и 2 яйца към каймата и отново разбъркайте. Накрая прибавете подправките, като внимавате със солта, защото каймата може да е солена.
Корите за баница срежете на ширина. В единия край сложете от плънката с каймата и завийте крайчетата навътре, така че завитото рулце да е затворено от всички страни и да не може да излезе от плънката, докато се пекат или пържат. Отгоре ги намажете с разбито яйце.
Ако решите да печете рулцата, ги наредете в предварително намазана с малко олио тавичка и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се, докато се зачервят.
Ако искате да ги изпържите, загрейте мазнина на котлона в дълбок тиган.
Рулцата при пърженето трябва да плуват в олиото. Когато се зачервят, са готови.