Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от тилапия с лимонов сос

Филе от тилапия с лимонов сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Филе от тилапия с лимонов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Свежа и много вкусна рецепта за приготвяне на риба - Тилапия с лимонов сос"

Необходими Продукти

  • филета тилапия - 4 бр. (около 400 г)
  • лимонов сос - за 4 - 5 души
  • масло - 30 г масло
  • царевично нишесте - 1 с. л .
  • мляко - 250 мл (или бяло вино )
  • горчица - 3 с.л. (по желание)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян пипер
  • лимонова кора - от половин лимон (настърган)
  • лимонов сок - от един лимон
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви Рецепта лек и ефирен лимонов сос, подходяш и за деца. Можете успешно да замените млякото с бяло вино.

Измийте, подсушете и овкусете рибните филета със сол и черен пипер. Оставете настрана леко да се овкусят за около 20 минути (може да прескочите тази стъпка). След това оваляйте в брашно.

Загрейте масло в тигана и сложете филетата, гответе ги по три минути на страна. Можете да готвите едновременно соса и филетата или първо соса. Лесно е и много бързо, а вкусът е разкошен! Всяка бяла риба е подходяща за този сос.

Лимонов сос с мляко:

1. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте, докато получите гладка паста.

2. Добавете млякото, като бъркате непрекъснато.

Гответе, докато сосът се сгъсти.

3. Добавете горчицата, солта, черния пипер, лимоновата кора и лимоновия сок. По желание добавете каперси, ако ви харесват.

Разбъркайте, докато сосът се готви още малко.

Лимонов сос с бяло вино:

Нарежете маслото на малки парченца.

Разтопете ги в тенджера на слаб огън. Когато са добре разтопени, добавете лимоновия сок и коричката, а след това и бялото вино. Смесете добре.

Добавете царевичното нишесте, като разбърквате с бързи движения, докато получите много гладък и кремообразен сос.

След това свалете тигана от котлона и добавете сол и черен пипер по ваш вкус. По желание добавете към виното 2 с.л. сметана и гответе още една минута. Божествен сос ще сготвите, който и вариант да изберете!

Поръсете с магданоз или копър преди сервиране. Поднесете със задушен грах.

А също така помислете за нарязан пресен чесън, който ще даде на ястието много приятна зелена и вкусна нотка. Насладете се!

Филето от тилапия с лимонов сос е чудно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: