Пълнен бял патладжан
Punjeni beli patlidžan

Пълнен бял патладжан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k3k
Пълнен бял патладжан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
29/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Насладете се на невероятния вкус на белия патладжан с чудна плънка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белият патладжан се измива, разрязва на половина и издълбава. Двете половинки и издълбаната вътрешност се слагат в съд с подсолена вода за да се премахне горчивият сок от него.

Половинките патладжан се подсушават и поръсват със сол. Слагат се в тава и се запичат, докато леко омекнат.

Главата лук и чушката се нарязват на дребно и се задушават в малко мазнина. Прибавя се издълбаната и нарязана вътрешност на патладжана.

Щом зеленчуците омекнат се прибавя каймата. Разбърква се докато стане на трохи и побелее. След това се добавя единият домат (предварително настърган или смлян), сол на вкус, сух риган и смлян черен пипер.

Плънката се готви още малко, докато се сгъсти. Печените патладжани се напълват с приготвената смес, а отгоре се слагат резенчета домат.

Напълненият бял патладжан се връща във фурната и се запича за още около 30 минути на 200 градуса.

Пълненият патладжан е изключително вкусен, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: