Кейк попс букет

Кейк попс букет
Снимка: Теодора Тодорова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
17
"Поднасяме ви Кейк попс букет и ви оставяме без думи"

Необходими Продукти

  • За блата за торта
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • ванилия - 4 - 5 капки
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • лимонова кора
  • За масления крем
  • масло - 65 г
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 3 капки есенция
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • За потапяне
  • бял шоколад - 1 голям шоколад
  • млечен шоколад - 1 голям шоколад
  • сладкарска боя - розова
  • За украса
  • захарни топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса и първо започваме с приготвянето на блата.

Намазваме с четчица дъното на 20 см тавичка за торти с подвижно дъно и натупваме с брашно, за да не залепне блатът.

В отделна купа слагаме маслото, захарта, ваниловата захар и ваниловата есенция. Разбиваме добре с миксера, докато се получи кремообразна смес.

Добавяме яйцата едно по едно, след това и брашното, разбиваме до получаване на гладка смес.

Изсипваме в тавичката и печем около 20-25 минути до готовност. С помощта на клечка за зъби проверяваме дали блатът се е изпекъл, ако не залепва нищо по клечката, значи е готов. След като се изпече го изваждаме и охлаждаме върху решетка.

Докато изстива блатът си правим масления крем.

В голяма купа разбиваме маслото и захарта, докато се получи гладка и хомогенна смес. Прибавяме есенцията от ванилия и прясното мляко, и разбиваме отново.

Вече охладения блат натрошаваме на трохи и смесваме с готовия маслен крем. Разбъркваме добре, докато се получи мокра смес.

Оформяме топки и забиваме по една клечка във всяка от тях. Поставяме ги в подходящ съд и ги слагаме във фризера за 10-15 минути.

Разтопяваме белия шоколад в микровълнова печка или на водна баня и добавяме боичката. Бъркаме докато получим много гладка смес.

В друг съд разтопяваме и млечния шоколад. Аз изсипвам шоколадчетата във високи чаши за вода, за да ми е удобно да потапям топчиците.

В малка купичка изсипваме малките захарни топчета.

Готовите охладени топчици изваждаме от фризера и половината от тях потапяме една по една в розовата смес (белия шоколад) и след това поръсваме със захарни топчета. Другата половина потапяме в млечния шоколад и отново поръсваме със шарени топчета.

Забиваме всяко едно върху парче стиропор, за да се стече излишният шоколад.

След като са готови ги прибираме в хладилника да се стегнат.

Тези кейк попс са подходящи са за парти, рожден ден, гости или просто за да поглезите някой любим човек. Изискват доста време, но пък си струва.

Кейк попс букетът е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Еха,,красота.Как да не им устой човек :)
31.07.2020 16:11
1
1
Покажи всички подкоментари